Khamis, 17 Januari 2013

Sepetang

Today my first annual leave for the year 2013 even only half day leave. Macam awal sangat ambil cuti walaupun baru awal bulan, tapi disebabkan oleh my bos telah mengeluarkan arahan terbaru dimana engineer under him mesti clear leave at least 3 hari dalam tempoh 3 bulan,jumlahnya setahun 12hari tak termasuk cuti yang tahun lepas dibawa ke tahun ini sebanyak 5 hari.

Dan sekiranya arahan ini tak dipatuhi, performance appraisal akan terjejas atas alasan poor management..cisss.. Aku tahu tujuan utama bos untuk mengelakkan kami clear leave hujung tahun sampai berebut hari. Sampai dia sendiri tahun lepas terpaksa postpone cuti sebab ada orang lain kebas hari dia..haha

So sebagai langkah pertama,aku apply half day today dan tengoklah next month kalau ada hari yang sesuai untuk next planning cuti.

So,tak ada apa2 perkara nak buat balik rumah rehat-rehat. Dan semestinya tido dulu,tengok tv, basuh pinggan, lipat baju. Macam boring ja kan...hahaha. Untung kalau ada orang rumah ;)

Dan peluanag yang aku tak akan lepaskan kalau lepak petang dirumah, kegemaran sepanjang hayat...

2 ulasan:

Anak Pak Muin berkata...

untungla..

-apis- berkata...

Tangan di dada mata keatas