Jumaat, 16 Mac 2012

Kolej Matrikulasi Kedah selepas 6 tahun.

KMK merupakan tempat aku belajar semasa program matrikulasi dulu iaitu sesi 2006/2007. Terletak di Changlon Kedah, disinilah aku membentuk diri aku yang memberi kesan sedikit sebanyak sehingga ke hari ini. Dah 6 tahun berlalu, tidak banyak berubah hanya cat diganti baru. Agak rindu dengan kehidupan lama disana dengan kelas yang pack dan tutorial lagi tapi itulah dinamakan pengalaman. Kepada sesapa yang penah std kat KMK, jom layannn.....malas nk ngomen panjang2...







ruang legar lecture hall


bilik aku tingkat 2

komplek tutorial

pejabat lecturer

dewan

pejabat pentadbiran

library

secawan kopi :)

Terima kasih kpd Sallehuddin sbb kasi permission post gambar ni dlm blok (my classmate kat kmk :)

31 ulasan:

me suya berkata...

owh kita satu matrix rupenya.. rindu kot nak main volleyball ptg2 kat padang.. balik main singgah makan kat kafe staff :)

-apis- berkata...

eh kmk gak??hehehe
aah la kn rindu lak zaman matrik dulu iaitu zaman kegemilangan sbb std kaw kaw hahaha...

Tulus Sweet berkata...

dulu org KMJ! lagi cun. ehe

sweet pearl berkata...

eh, sama matrik lah kita! =D

KMK dah makin cantikkkkkk~

-apis- berkata...

love kmk hehehe

nad berkata...

btw sy nk tnye best kew study matrik coz ramai yg kata cam x dew life study kat sne..btw kmk best x coz sya dpt twaran kat ctu??;)

fatinsyaz0711 berkata...

nad!!! sama la kita.. tinsyaz pun dpt mtrik kdah jgak.. 27/5 ni daftar

-apis- berkata...

err..adek2 ni bakal masuk kmk ke?
bila dah dapat masuk matrik x kira la matrix mana pon sama ja..agak messy la jgk sbb kelas pack dari pagi smpai ptg..best x best depend pd life ng membe2..klu korang kamceng mmg best habes setahun rasa kejap je..apa2 pon biar susah dulu time matrix, nnt masuk u dah leh rilex sket2..pe2 pon all the best :)

fatinsyaz0711 berkata...

jyeah!! betui2, bnda apa yg xsusah kan.. nak bljaq, kt mna2 pun xdak life.. tp, hard time comes easy [richard sambora] :P

-apis- berkata...

well..u got it :) sains fizik or hayat?

fatinsyaz0711 berkata...

skrg dah xdak aliran mcm dulu2. skrg dah pkai modul. tinsyaz dpt modul 1, which is math, fzik, chemist, bio.

modul 2 ada sn kompter xdk bio
modul 3 ada sn komputer xdk fizik.

-apis- berkata...

modul 1 fizik + bio??mmg terbaik la..hahaha

ye la dah 6 tahun kn mesti program dia ada perubahan sket..jap2 tggl kat yan ka??

fatinsyaz0711 berkata...

mla2 tu mmg sntap jgak la bla modul strt tukaq lastyear, tp ok gak kan..

yeah! tggal kt yan

-apis- berkata...

aah mmg la ok sebab nnt nak masuk u byk bidang yg leh mintak..engineering ke, medic ke etc etc...

yan kat mn?kampung raga?pantai murni?titi hayun?sg udang? hahaa

fatinsyaz0711 berkata...

betoi2, sbb bnyk bdang maa buleh go on klau buleh srvive utk sbjek2 tuu

tediiaa, arif gilaa ni, hapai peta yan ka.. XD!!! yan kt kg lubuk boi, dkt2 situ jgak..

-apis- berkata...

kg lubuk boi tu blkg petronas kn??

mana ada hapai,bg tau ja yan kat mana semua dalam kepala..hahaha

fatinsyaz0711 berkata...

ya!! betoi la tu, tp xdk la blkg tu sgt pun.. tp scra am-nya mmg betoi la.. org yan ka?

-apis- berkata...

aah..org daerah yan..hehehe

fatinsyaz0711 berkata...

lerr~~ ptut ahhh.. igtkn dok hapai peta yan sbb kt info tu tuleh penang

-apis- berkata...

kampung kt sana tp skrg keja kat penang.

hawanabilla berkata...

sya pown dpt matrik kedah..
tpi tkot ar ..dftr 27 mei ni....

shafiq berkata...

mcam best jer , hehe , saya dapat tawaran kat sini. 27 mei ni daftar , pheww~ ,,

fatinsyaz0711 berkata...

tahniah inche!! entri ni dah jadi tempat gather freshie yg bru dpt offer matrik kedah!! LOL :)

Tanpa Nama berkata...

cam bez je kmk neh..aq pn nk join jugak!
tp kompius lg nak tukar khusus ker x..huuhu..
sbb xmampu da nak blaja kimia...
nak tukar akaun kot!
sape dpt utk akaun??

nadda berkata...

ya2,saya pon dpt KMK jugak,,dah confirm masuk sana..huhu, Hope that ini adalah pilihan yang terbaik.. :)

fatinsyaz0711 berkata...

inche apis, tlong sat bdak yan nil. dah xtaw nak plih asasi or mtrik.. dpt asasi sn ptanian kt upm..

-apis- berkata...

asasi ng matrik sama saja..in term of silibus and class almost same but environment yg lain..almaklum la asasi env kampus uni klu matrik mcm dok asrama penoh..dok asasi dpt la rasa mcm student u sket..hehe..adek sy last yer dpt asasi um..

fatinsyaz0711 berkata...

ohoo.. tpenjara lg nmpknya kt mtrik nnt.. hmm, xpa3.. hebatnya adk.. siriyes!! um asasi tuu

-apis- berkata...

agak terpenjara la kot sbb rules dia agak ketat..bru la student disiplin hahaha....

GBM berkata...

Sy pun KMK. Rindu betol nak pi sini. Duk sini setahun, balik kg dah pandai ckp kedah. Lecturer2 kat sini garang.. tapi garang2 itu yang mbuatkan kite jd orang. =)

abu bakar berkata...

mcm mana ye org yg score 4 flat study?