Rabu, 23 Februari 2011

MINI Cooper

Aku sure ramai peminat MINI Cooper di Malaysia dan tidak terkecuali diri aku. Kalau tak kenal gak, cuba tengok cite Mr Bean, kereta yang gigunakan mamat ni merupakan salah satu model keluaran Mini ataupun nama saintifiknya British Leyland Mini 1000 atau Austin Mini Cooper.
Jangan la korang try buat ok

Kereta ini yang dihasilkan pada tahun 1959 oleh British masih kekal sehingga ke hari ni tetapi telah bertukar tangan ke company BMW dan mengalami  perubahan evolusinya yang tersendiri. Masih lagi mengekalkan konsep kereta mini, tapi selari dengan teknologi semasa. Aku ada survey gak harga mni cooper kat Malaysia, paling rendah 150K dan paling tinggi 190k bergantung pada model. Tak sure betul ke tak harga ni, tapi kalau dapat sebijik siang malam aku tido dalm keta.

Jom usha hasil terbaru, MINI Rocketman Concept. Serius stylo...







Kalau korang nak tengok banyak lagi, pegi la jenguk kat Paultan.

2 ulasan:

SweetSyaza berkata...

mini cooper sgt elegan dan comel...
dulu pernah berhajat tp tak mampu nak beli...huuu
skg kumpul duit bli suzuki swift jela..huhu

-apis- berkata...

aah,tol2 swift pon comel gk..minat gak tu...hehe
klu awak penah tgk suzuki swift R concept...jatuh cinta terus!!hahaha...