Ahad, 27 Februari 2011

Korean Addicted (2) - Athena:The Goddess of War


Ni la drama Korea terbaru yang aku baru abes layan,  Athena:The Goddess of War. Hampir 3 minggu aku peruntukkan untuk meghayati drama ni. Rasanya inilah rekod drama Korea paling lama pernah aku tengok. Selalunya kejap je, kononnya nak abeskan cepat, kalau tunggu lama-lama lagi tak senang duduk.

Nak cerita panjang pun pasal drama ni rasa malas lak. Korang semua boleh la usha tenet sinopsis drama ni dengan lebih detail. Apa yang boleh aku katakan, ia mirip drama Korea IRIS yang pernah popular dulu, kalau tak silap tahun lepas aku layan. Bukan cerita romantik or jiwang-jiwang (ada la sikit-sikit)  tapi boleh dikelaskan sebagai action yang masih sesuai ditonton umum. Mengisahkan agent perisikan dikenali sbg NTS menangani masalah terrorist yang digelar Athena. Athena yang mempunyai tali barut dalam semua organisasi termasuklah NTS sendiri dan juga kerajaan merangka pelbagai cara untuk mencapai matlamat mereka. So macam-macam la aksi dan juga konflik yang berlaku.

Sesapa yang agak2 free dan berani nak habiskan masa yg terluang, boleh la try mendonlod. Kalau rasa banyak keja or busy, dinasihatkan jangan la tengok. Siapkan keja dulu ok. =)

Related post, Korean Addicted (1)

3 ulasan:

me suya berkata...

ade download, tapi mmg tak tgk langsung lagi.. tak berminat lagi nk explore.. skrg sekadar tgk Dream high je.. tengok tak?

SweetSyaza berkata...

macam best je... hmm?huhu

-apis- berkata...

Dream??ce cite ce cite..hehe

best la jgk =)