Khamis, 23 Disember 2010

How to speed your Firefox


1. Buka firefox dan taip kekunci about:config di kawasan url address
2. Kemudian masukkan kekunci ini

network. http.pipelining
network.http.proxy.pipelining

Kemudian double klik setiap satu ini dimana nilainya akan berubah dari false kepada true

3. Kemudian masukkan kekunci ini pula

network.http.pipelining.maxrequests

double klik dan gantikan dengan nilai 8

4. Right-click dimana-dimana dan pilih New –> Integer. Namakan ia sebagai
 nglayout.initialpaint.delay dan setkan nilai kepada 0.

5. Right-click dimana-dimana dan pilih New –> Integer. Namakan ia sebagai
 content.notify.interval dan setkan nilai kepada 500000

6. Right-click dimana-dimana dan pilih New –> Boolean. Namakan ia sebagai
 content.notify.ontimer dan setkan nilai kepada true

7. Right-click dimana-dimana dan pilih New –> Integer. Namakan ia sebagai 
content.switch.threshold dan setkan nilai kepada 250000

8. Right-click dimana-dimana dan pilih New –> Boolean. Namakan ia sebagai 
content.interrupt.parsing dan setkan nilai true

9. Bagi sesetengah OS yang masih belum menggunakan IPv6, adalah digalakan untuk disable kan fungsi ini network.dns.disableIPv6 dengan mencari key ini dan double klik untuk menukarkan nilai false kepada true.

Aku dah try. Not bad..
Tetapi sesapa yg dah try boleh bg komen k..



Kredit kepada ohdaus > yiedpozi > mrfathi 
(Just to share good info with others, if the info owners want me to delete this entry I will do )

3 ulasan:

Ain Zulaikha berkata...

thanks info..

lynn angel berkata...

oohh.. firefox pun ada cara eh nak lajukan speed loading?? ingatkan blog jer.. :)

-apis- berkata...

eh, blog ada ke?huhu