Selasa, 28 Disember 2010

Status up to date

Memandangkan hari ni merupakan cuti yg official bg aku sbb kelas tak ada menyebabkan aku rajin mengupdate blog ni. Lagipon report fyp aku pon dah settle so boleh la membebel kt sini. Kalau agak bosan jgn korang baca k. Ada aku kisah..hoho


Sejak Malaysia mng dgn Indo tempoh hari, macam2 status keluar. Menang laser la, si markus botak la, dan yg paling latest dalam berita harian siap ada laporan kononnya Malaysia pakai dukun plak. Apa ke menda la diorang ni. Dah kalah sudah la, terima realiti. Ok, full stop about AFF cup, just wait tomorrow night.

Nak cita sket keadaan suasana terkini kt campus menyebabkan aku ada sket idea nk blog. First sebab duit jpa n pt belum masuk. So antara status fb or ym yang di luahkan oleh insan yang x puas hati & hampir mencetuskan reformasi kecil kecilan kt laman web sosial adalah:

"duit tak masuk lagi...so makan langsir je la rebus buat sup"
"kalau makan separuh simpan kt paru2, sok bru turunkn kt perut"
"jpa x masuk lg, selamat berdiet untuk semua"
"jpa bulan 2 masuk?gila!tiap2 ari makan meggi la cam ni"
"Akaun bank ada Rm 13 ja..jpa 3 mnggu lg..mampoih mcm ni..ada sapa2 kenal Ahlong x?"


Second, hari ni campus aku di isytiharkan bekalan air tak ada. 7am to 7pm. Dan status yg sempat ak view:

"morning semua..awai bgn hari ni p toilet..haha"
"air x da, toilet dh penuh pkol 6"
"sy dah mandi..anda ble lg..xkn nk tunggu air habis kot..haahaha" forward by nyon tekek pg2 buta
"yeahh...aku mandi awal..hahaha" mungkin 1st time dia mnd awal kot
"sesapa yg x sempat mnd cari la perfume cpt2"di tujukan bdk tegar bgn awal kot

Sorry pinjam sat status korang,malas plak aku nk bg link korang..hehe

Eh,lupa lak..team dubuk liar (pinjam kata sokernet) aka celsea di ayamkan oleh meriam..good news..haha


UPDATE 1.55pm,28/12/2010..........................


Hujan turun tgh hari ni. So tak payah risau kalau air tak ada. Pegi ja bawa sabun n syampo kat tgh hujan mandi.. lagi satu kesian tengok adik2 junior jalan g kelas meredah hujan..time2 mcm ni mmg enak klu stay kt bilik bersama bantal dan tilam. Apa2 pon semangat dan kerajinan mereka harus di puji awal2 sem mmg la semangat..aku pon rajin gk cuma tak ada kelas je pon..hahaha..

9 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

frust ah chelsea kalah.
siyes mmg frust

-apis- berkata...

no komen la sbb kalah...yg penting man u leading...haha

AnisZahra berkata...

Haha, hidup meriam. :D Harimau Malaya pun ! ceh. :D

dhilla nazli berkata...

yearh.. man u mmg hebad!!

-apis- berkata...

meriam di perlukan untuk menyekat celsea ayam..apa2 pon man u must be at the top..haha

mardhia yusof berkata...

fyp da siap ker???dahsat!dahsat..
sy xsiap lg chapter4-6
haiih..
bro buat tajuk apa?lecturer bagi?
mechanical susah woo..

-apis- berkata...

report br chapter 1 ng 2 ja siap..haha
tajuk boleh pilih based on lect list..so student ada choice la nk pilih yg mn smpai 5 pilihan..lps tu nasib la dpt yg mn 1..hehe
development semi automatic paper rolling machine..ssh gk ar tp enjoy =p

mardhia yusof berkata...

ouh.mmg susah la mechi ni..perempuan pun brp org je yg amik..baru pra psm ek..ok la tuh..dak laki ni jenis rilek2..diam2 jer da siap..kan kan?
skrg bukan cuti ke?

-apis- berkata...

haha..dah tabiat laki mcm tu..hehe
br ja start sem kemarin tapi sy x cuti pon..just rest seminggu ja hri tu then balik campus sbb nk wat fyp..sbb tu dh ada yg siap sket :)