Isnin, 21 Mac 2011

Kecuakan mula terasa

Sedar tak sedar bulan Mac dah melangkaui tengah bulan dan kini sudah memasuki fasa hujung bulan. Mak aii, cepatnya masa berjalan. Entah macam mana hati ni dok dup dap dup dap memikirkan banyak perkara yang masih belum terlaksana dan akan terjadi.

First pasal fyp. Jika dikira secara teori, final report untuk fyp perlu dihantar 3 minggu dari sekarang. Draft report pulak hantar seminggu sebelum final report. Kerja-kerja fabricate lebih kurang 90% siap, harap-harap minggu ni dapat setelkan tanpa sebarang masalah, Insyaallah. Bermakna dalam tempoh 2 minggu ni kena pulun siapkan report bagi result dan discussion dimana latest punya progress masih lagi 0.5%!!Cuma aku harap bigboss tak komplen banyak sangat, kalau tak bertambah la keja aku nanti.

Ok, full stop pasal fyp. Second ialah final exam. Dan skali lagi secara teori hanya tinggal 4 minggu dari sekarang. Tetapi sehingga ke saat sekarang aku masih belum mendonlod jadual exam..Pekehelnyaa, nak exam ke tak nak aku ni..haha.. Selalunya awal je aku donlod. Sampai sekarang aku hanya tanya member bila, pukul berapa dan tempat nak exam. Maklum la, paper ada 2 je, lagipon final exam yang terakhir kat USM ni kan. So buat kisah tak kisah ja (harap jangan contoh perangai seperti ini).

Lastly, agak sentimental sikit. Selamat tinggal USM. Secara teori habis final exam, maybe plus 1 or 2 weeks for fyp presentation I need to say good bye for USM. That is reality. Hampir 4 tahun menghabiskan masa di USM, terlalu lah banyak perkara yang telah ditempuhi. I think I should write a special post about this because a lot of things I want to share and dedicate about my life at USM. Hopefully I have a free time for that.

So, maaf la kalau entry ni macam mengeluh je or bosan dibaca. Bukan mengeluh, tapi at least kita sedar apa yang perlu untuk dilakukan supaya tidak mudah terleka.

Selamat malam ~~~

Thanks for Jia because be my first reader on tonight...hehehe 

7 ulasan:

me suya berkata...

kan.. cuak kan.. hehehe suya esok a.k.a hari ni dah kena hantar draft 1,2,3 dan 4 kat SV.. ouch pengsan

-apis- berkata...

ooo..ya ka..ok la tu suya dah siap draft, sy habuk lg ni..haha

madulebah berkata...

1st year mngeluh bila la nk habis,
final year plak rasa mcm xnk habis...~
(^_^) sronoknye dah nak habis..

-apis- berkata...

aah, btol tu cik madulebah..bla 1st yer asyik merungut bla nak abes..tp bla dah nk abes baru terasa betapa indahnya life campus :)
cik madulebah yer bpa??

Fadzli Amir berkata...

Salam kenal...Biasalah tu...nama pun pelajar..susah sikit tu lumrah la...( pernah jadi pelajar )

-apis- berkata...

stuju dgn Fadzli :)

madulebah berkata...

year bpe..? bru nk mula hidup sbg studen..~