Sabtu, 5 Mac 2011

Seoul Garden versi jimat

Malam jumaat lepas, aku bersama member2 yang lain sempat lagi prepare makanan ala-ala Restoren Seoul Garden (kononnya) ataupun steamboat buat kali ke 2. Boleh tahan gak kesedapannya bila try first time bln lepas. Hanya berbekalkan lebih kurang RM 55 ringgit untuk lima orang, korang semua akan dapat menikmati menu asas seperti ayam, udang, sotong, sosej, meat ball,isi ketam dan mushroom. Sedikit sayur sebagai sampingan. Untuk rebusan plak, guna je perisa tomyam dan masak atas dapur serbaguna walaupun diguna secara illegal. Inilah cara yang paling save cost. Cuma bezanya tak banyak pilihan menu berbanding makan kat Seoul Garden. Nak pegi sana lak, boleh kopek duit masing2.


 Dah lama betol tak pegi Seoul Garden, rindu plak lepak kat sana sampai 2 jam non stop isi perut...
Gambar arkib: @ Seoul Garden Juru

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

story skit pe yg korg masak ngn semua bahan2 dlm gmbr tu..heheh

-apis- berkata...

oh, lupa lak..hehe..alaa..sng je, masak kan tomyam smpai mendidih then masukkan semua bahan tu sket2 ikut pilihan msg2..lps tu la kejap smpai masak then trus suap ke mulut..simple =p

me suya berkata...

wow.. hebatnyer korang punya main masak2.. hehehe Suya pun masak gak hari ni.. tapi buat pusing triffle.. hehehe yummy

-apis- berkata...

main masak2??teringat zaman kanak2 dlu..hehe..pusing riffle??menda apa tu..haha

me suya berkata...

hahaha..typo la tu.. puding k.. Hehehe nanti suh husna hantar. kot sampai ke anak pak muin^^

-apis- berkata...

anak pak muin??opss..kantoi sudahh...hahahaha