Rabu, 19 Januari 2011

Apa nak buat kalau ym tak boleh on9?

Senang je jawapan klu ym tak boleh on9, tak payah on9 amek buku n study. Orait x?? Sebenarnya dalam
2 3 hari ni ym aku meragam ape entah,nk on9 pon susah..Masalah connection ke or masalah version pun
tak pasti. Ini menyebabkan kesukaran aku untuk berhubung dgn rakan2 bagi mengeratkan silaturrahim yg sedia terjalin.

So alternative untuk on9 ialah dgn install Digsby. Mungkin ada yang pernah guna Digsby ni kan, sebab menda ni pon dah lama. Aku penah pakai 2 tahun yang lepas tapi memandangkan ym lebih menarik menyebabkan aku abai je kewujudan Digsby.Bagi sesapa yang belum penah guna, Digsby ni lebih universal sebab hanya dengan satu menu mcm2 connection boleh acces seperti chating (ym+gtalk+msn) serentak,email dan laman web sosial.

 

Sebagai contoh,klu ada any update on fb or new email nanti dia akan keluar pop-up notification kat dekstop. Ini antara contoh interface Digsby aku:-

My friend list

Chating interface. Background boleh ditukar2 mengikut citarasa

Kalau berminat, berkunjunglah ke Digsby

Dan balik kepada entry aku semalam mengenai bosan thanks kpd yang memberi komen dan nasihat. Petang ni aku tak turun main, saja untuk rehatkan badan yang dah mula rasa tak sedap. Sebab tu la ada blog update petang ni :)

------selamat bercuti kpd semua sempena thaipusam esok-------

7 ulasan:

iPai berkata...

mari pakat ramai2 pakai skype .. uhuhu ...

aku tak suka guna ym dah .. uhuh .. pakai ym kat email jeh ..

-apis- berkata...

aah,lupa la skype..ak penah ada tp dh lupa password..hehehe

ishiko berkata...

ohohh... wifi xleyh bkak ym.. -_-"
yeahh.. skype lbh laju ~

me suya berkata...

Suya prefer skype jugak..
Ym on jugak since ramai je list dalam tu^^

-apis- berkata...

aah..ramai ckp skype lg stabil tapi tu la kan..sejak std ni friend ramai yg ym..huhu

lynn angel berkata...

first time dgr ttg digsby... perhaps, i shall explore that one day.. :)

-apis- berkata...

lynn-yeahh..u should try it =)